“MEKTEB-I ENDERUN’DAN MEKTEB-I SULTANI’YE SEÇKIN EĞITIMI PANELI”

20.12.2013 tarihli ve 15/4 nolu kararla “Mekteb-i Enderun’dan Mekteb-i Sultani’ye Seçkin Eğitimi”konulu bir panel düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Babüsselam içinde yer alan Topkapı Sarayı Müzesi Konferans Salonu’nda başlayan etkinlikte Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü ve Topkapı Sarayını Sevenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Dursun tarafından açılış konuşması olarak Kültür Tarihimizde İstanbul’da ve Saray’da “Özel Eğitim” konulu bir sunum yapılmıştır.

Daha sonra sırasıyla Galatasaraylılar Derneği Eski Başkanı Reha Bilge, “Galatasaray Enderun Mektebi Kurucusu II. Bayezid ve Dönemi”,

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahdettin Engin, “Galatasaray Mekteb-i Sultanisi ve Türk Eğitim Tarihindeki Yeri” ve

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, “Darülfünun-ı Sultani'den Galatasaray Üniversitesi'ne Galatasaray'da Yüksek Öğretim” konularında birer sunum yapmıştır.

Derneğin özel konuğu olarak panele katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın yapmış olduğu son konuşmada ise seçkin eğitiminin önemi bir kez daha vurgulanmıştır.

Konferansın ardından Saray’ın ayakta kalan tek Enderun Eğitim Koğuşu olan “Hazine Koğuşu”nda davetlilere özel olarak Konyalı Restoran’a yaptırılan Enderun Pilavı  ve Saray Zerdesi ikram edilmiştir.