PROF. DR. MUSTAFA İSEN, ŞIIR VE SARAY ÜZERINE BIR KONUŞMA

7 Mart 2014 tarihinde Saray Konferansları kapsamında, kendisi de Derneğimiz Danışma Kurulu Başkanı olan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Topkapı Sarayı Müzesi Konferans Salonunda “Şiir ve Saray” üzerine bir konuşma yapmıştır.

Topkapı Sarayını Sevenler Derneği mensupları, Topkapı Sarayı Müzesi uzmanları, gönüllüleri,  akademisyenler ve ilgili öğrencilerin katıldığı etkinlikte İsen, başta Osmanlı Devleti olmak üzere tarihte Türk devletlerinde şiire duyulan özel ilgiyi, Divan sahibi şair Osmanlı Sultanlarını, Saray’ın şiirle olan ilgisinde şiirin yalnızca kültürel değil iki güç arasındaki siyasi meselelerde de aracı olduğunu anlatmıştır. Etkinlik sonrası katılımcılara Konyalı Restoran’a özel olarak yaptırılan Saray Helvası ikram edilmiştir.