PROF. DR. NURHAN ATASOY, SARAY ÜZERINE KONUŞMALAR

Dernek Başkanı Prof. Dr. Haluk Dursun, 18 Şubat Salı günü, ilk kez 1953 yılında Topkapı Sarayı’na gelen ve pek çok önemli çalışmaya imza atan, kendisi de Topkapı Sarayını Sevenler Derneği’ne mensup, uzun yıllar Dernek Yönetim Kurulunda bulunan, Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy’u Saray Konferansları kapsamında ağırlamıştır.

Etkinlikte Nurhan Atasoy Saray hatıralarını, Sarayın geçmiş dönem idareci ve çalışanları ile ilgili hatırladığı ilginç anıları, eğitim hayatı boyunca Profesör olana dek Topkapı Sarayı’nı her zaman çok önemsediğini anlatmıştır. 80. yaşını kutlayan Prof. Dr. Nurhan Atasoy için etkinlik sonunda pasta kesilmiştir. Etkinliğe Topkapı Sarayını Sevenler Derneği mensupları, Topkapı Sarayı Müzesi idareci ve çalışanları ile müze gönüllüleri katılmıştır.