PROF. DR. CEMAL KAFADAR ILE “TARIH, İSTANBUL VE TOPKAPI SARAYI ÜZERINE”

16.01.2014 tarih ve 16/1 nolu kararda, Dernek kültürel etkinlikleri kapsamında “Saray Konferansları” düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda düzenlenen etkinlikler:

17.01.2014 tarihinde Harvard Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Kafadar ile Dernek Başkanı Haluk Dursun “Tarih, İstanbul ve Topkapı Sarayı Üzerine” bir söyleşi gerçekleştirmişlerdir.

Büyük çoğunluğu tarih ve sanat tarihi eğitimi almış dinleyicilere yol göstermesi açısından, Prof. Dr. Cemal Kafadar Türkiye ve Amerika’daki tarih eğitimi hakkındaki görüşlerini belirtirken; İstanbul şehrinin estetiğinden; tarihi eserlerin, kültür ve tabiat varlıklarının durumlarından; Türk kültürünün dünyadaki yansımalarından da bahsedilmiştir.

Yalnız İstanbul değil Türkiye dışında ve özellikle Balkanlar’da miras kalan kültürel varlıklar ile bu eserlerin tahribatları konuşulmuş; dünyadaki ve bizdeki kültür politikaları ve turizmde gelinen nokta değerlendirilmiştir.

Yaklaşık iki saat süren etkinliğe İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Ayasofya Müzesi Müdürü Hayrullah Cengiz, Topkapı Sarayı Müzesi idareci ve uzmanları, Topkapı Sarayını Sevenler Derneği mensupları, müze gönüllüleri,  akademisyenler ve ilgili alanlardan seçilen öğrenciler katılmıştır.